It is currently 20 Sep 2024, 18:33

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 22 Sep 2006, 16:22 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Chane[/align]Artiest: Greed
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.greed.ch[/url]
Titel: A. Promises (D-Nox & Beckers Remix)
[color=black]Titel:[/color] B. Promises (Kasey Taylor Remix)
Label: Vapour Recordings 050
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.vapourrecordings.com[/url]


[align=center]De diepte in met Kasey Taylor[/align]
Vapour is altijd al een vooraanstaand label geweest in de progressive house scene. Bij dit label is altijd duidelijk Kasey Taylor's sound naar voren gekomen ... heel diepe shit. Voor degenen die het niet weten: Kasey Taylor is eigenaar van Vapour recordings en VapouRise. Afgelopen jaren is Vapour altijd wel mijn favoriete label geweest; denk dat Vapour wel het label is waar ik de meeste platen van heb. Platen a la ‘Jerry Bonham – Liquid’ en ‘Luke Chable - The Shepherd’. De laatste tijd heb ik wat minder Vapour tracks aangeschaft, maar ik ben toch altijd benieuwd naar nieuw materiaal. Deze keer komt Vapour met remixen van Greed feat. Lesley - Promises. Deze track is al vrij oud (2000) en is één van de eerste releases van het label SOG. Een erg goeie track, heel diep en erg lekker.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/vapour.jpg[/img][/align]
De eerste remix wordt verzorgd door de heren D-Nox & Beckers. Deze heren hebben de laatste tijd aardig wat releases op hun naam staan. Hun tracks staan voor nummers met een lekkere drive, vrij stevig en een wat trancey inslag. Zo ook deze remix van hun hand. De vaart zit er al meteen lekker in en na een aantal maten valt de bass in. Helaas vind ik de bassline minder. Ik vind de sound er van niet zo lekker. Dat heb ik al eerder gehad bij een track van hun. De bassline geeft de track wel veel vaart en loopt lekker door. Strings worden er aan toe gevoegd, waardoor aan het orgineel terug gedacht wordt. Zo komen er wat meer herkenbare geluiden terug. Bij de break komen de vocals van Lesley aan bod. De break valt niet stil en bouwt snel op naar een climax, waarna de groove geheel weer terug komt. Ik ben zelf vrij snel uitgekeken op deze remix. Vind 'm best eentonig (er gebeurt te weinig), mist wat diepgang en de bassline blijft me toch storen.

[hr]
De tweede remix is van kopman Kasey Taylor himself. Ik ben altijd gek geweest op zijn sound. En deze remix is .... vet! Hij doet heel erg aan het origineel denken. Er zitten ook dezelfde toms in en is hij gruwelijk diep. Mensen die mijn draaistijl een beetje kennen, weten dat ik dit absoluut zou draaien. De groove is erg zwaar, maar de strings erover heen maken het allemaal een beetje spacey. Ook komen de vocals iets vaker terug dan in de eerder besproken remix. De break is ook erg cool. De hi-hatt tikt lekker door met veel spacey sounds en een vet bassje dat af en toe naar voren komt. Vanuit de diepte komt dan de kick opzetten en grooven we lekker zwaar verder. Qua sound is deze track echter niet heel modern en hij zou zo van een paar jaar geleden kunnen zijn. Maar ik vind hem zeker cool.



Conclusie: De remix van D-Nox & Beckers vind ik erg matig en hij is ook niet aan mij besteed. Wat deze release zo goed maakt, is de remix van Kasey Taylor. Diep, vet en duister. Ik kick altijd wel op deze sound, welke je tegenwoordig ook niet veel meer hoort. Ik vraag me ook af of mensen dit wel trekken op de dansvloer. Ik weet wel dat deze track meteen m'n platenkoffer in gaat en mensen die nog van (bijna ouderwets) diepe shit houden moeten deze track zekker ff checken. Vet!

[align=center][url=http://www.3beatdigital.com/products/greed/promises/d+nox+%26+beckers+remix/vapour/91348.htm][img]http://www.groovecollection.nl/forum/images/buy-button.jpg[/img][/url][/align]


Top
   
PostPosted: 22 Sep 2006, 17:34 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 10 Jun 2005, 18:53
Posts: 3636
Location: Amsterdam
de taylor remix roeleert zoooo hevig!!
hele vette plaat...waarvoor hulde!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma