It is currently 29 Sep 2024, 06:23

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 14 Oct 2006, 00:28 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Djeebie[/align]Artiest: Jim Rivers
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.jimrivers.co.uk[/url]
Titel: A. Square One
[color=black]Titel:[/color] B. Route One
Label: EQ Grey 12030
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.stomp.com.au/dept/eq/[/url]


[align=center]Square Route EP is waardige opvolger van debuutrelease Restore EP[/align]
Jim Rivers, Brit uit Bristol, komt met zijn pas derde release uit op EQ Grey. Met twee voorgaande releases op Saw Recordings en Saved mag gezegd worden dat het hier om een bijzonder talentvolle jonge producer/dj gaat. Zijn debuutrelease Restore EP op Satoshi Tomiie’s label Saw werd bijzonder goed ontvangen door DJ’s als Sasha, Nick Warren, Pete Tong en Nic Fanciulli. Zijn tweede release, Catch 22, kwam uit op het label van laatstgenoemde met een bijbehorende Fanciulli re-edit. Met remixes in de pijplijn op labels als Baroque, Nascent en Global Underground is Jim Rivers in Pete Tong’s woorden “one to watch”.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/eq_grey.jpg[/img][/align]
“Square One” is de A-kant van deze Square Route EP. De track begint rustig met een kleine ruis op de achtergrond en een steeds voller wordende kick. Allerlei percussie klikjes en hitjes begeleiden de beat naar het moment waarop een electro-achtige bass het fundament voor de track legt. Laag voor laag wordt de track verder opgebouwd met meer percussie en pads. Alle geluidjes, pads, klikjes en dingetjes komen opzetten om vervolgens weer weg te vallen. Dit in een continue beweging waardoor de vrij rustige aard van de track genoeg drive behoudt. In de kleine break zwellen de geluiden allemaal aan om na de terugkeer van de beat en bass weer lekker door te gaan met de drive en groove van de track. Wat extra effecten worden toegevoegd om het gedeelte na de break qua sound iets te laten verschillen van hetgeen voor de break gebeurde. “Square One” is een rustige groovende track die goed past in een opbouwset vroeger op de avond.

[hr]
“Route One” dan, de B-kant van de release. Een warme, volle kick tezamen met een electro sampletje en gepande percussie leidt de track in tot een rustige bass zijn loopje speelt. Ook deze track wordt weer zorgvuldig laag voor laag opgebouwd door Rivers. De track krijgt door die gelaagdheid steeds meer drive en groove, mede ook door een simpel melodieus patroon dat door een klikkende synth wordt gespeeld. En dan valt een lekkere bassline in die van “Route One” een grotere dansvloertrack maakt dan “Square One”. De nieuwe bass draagt de track volkomen door z’n sound en melodie. Op de achtergrond valt een hoog gespeelde synthlijn nog in om wat extra sfeer te creeëren. In de break wordt klassiek opgebouwd door een combinatie van aanzwellende snares, bassline, percussie en synths. Na even gerold te hebben bouwt de track weer langzaam af. “Route One” is een lekkere dansvloertrack met een goeie drive.


Conclusie: Met zijn Square Route EP heeft Jim Rivers terecht een release op EQ Grey gekregen en heeft hij een waardig vervolg gegeven aan zijn Restore EP. Twee kwaliteitstracks waarvan met name “Route One” van mij de voorkeur krijgt. Als hij doorgaat met produceren zoals hij nu doet dan kan hij nog wel eens een stuk groter in de scene worden.


Top
   
PostPosted: 14 Oct 2006, 12:23 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 23:50
Posts: 1747
Location: Amsterdam
Goeie tracks!
Square One heb ik nog in TWSTD gedraaid.

_________________
have a happy period


Top
   
PostPosted: 25 Oct 2006, 11:47 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 09 May 2006, 13:32
Posts: 96
Location: Amsterdam
route one the bomb!!!!!!!!!!

draai hem geregeld :D


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma