It is currently 23 Sep 2024, 18:25

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 25 Apr 2007, 03:54 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Harmen[/align]Artiest: Satoshi Fumi
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/satoshifumi[/url]
Titel: A. D1
[color=black]Titel:[/color] B. Syncronicity
[color=black]Titel:[/color] C: Pianeep
[color=black]Titel:[/color] D: Sign
Label: Urbantorque Digital 009
[color=black]Label:[/color] [url]http://urbantorque.com[/url]


[align=center]Tech house zoals Tech house hoort te zijn![/align]
Met alweer zijn 2e release in korte tijd op Urbantorque brengt de Japanner Satoshi Fumi (aka Satoshi Fume) 4 tracks die absoluut opvallen binnen het alsmaar groeiende aanbod van digitale downloads op het Internet. Deze misschien nog vrij onbekende producers is al van jongs af aan bezig met muziek. Zijn interesse voor het mysterie “geluid” heeft hij als sinds de basisschool. In de jaren ‘90 kwam hij in aanraking met de house uit Detroit en Chicago. Dat de sounds uit Detroit en Chicago veel impact op hem hebben gehad, is duidelijk te horen in zijn sfeervolle en warme producties. Zijn grote doorbraak kwam in 2002 met de release van Protlex op het label van Yoshitoshi. Deze track staat ook op de Balance 004 cd mixed by Phil K.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/urbantorque.jpg[/img][/align]
De 1e track van de EP, D1 is een uplifting track die niet zo heel diep gaat als de 3 andere tracks op de EP. Voor DJ’s is dit echter wel de meest geschikte track van de release om later op de avond te draaien. Met D1 laat Satoshi Fumi horen wat opbouwen is maar de track is wel vrij recht toe recht aan. Verwacht dus geen mooie melodieën of zweverige breaks. De track begint heel simpel en elke 16/32 maten komt er weer een laag bij. Funky bassline, zweverige synths: elke laag voegt iets toe aan de track en op deze manier blijft het ook boeien, want het zijn allemaal korte simpele loopjes zonder enige afwisseling. Zo bouwt en bouwt de track tot aan de break waarin weer van vooraf aan wordt opgebouwd tot aan de climax. Al met al is dit een echte ouderwetse “tech houser” waarin oude geluiden met nieuwe geluiden worden gecombineerd tot een echte floorfiller!

[hr]
Syncronicity is de 2e track van de release en deze track is meteen al een stuk minder uplifting.
Syncronicity begint heel rustig met wat bongo’s en conga’s en net zoals D1 wordt deze track laag voor laag opgebouwd door simpele korte loopjes. Syncronicity is alleen een stuk dieper dan D1 door dat de melodie een stuk rustiger, warmer en minder uplifting is. Meest opvallende aan deze track is wel de “break”/offbeat waardoor de track voor een enkeling misschien wat onrustig overkomt. Syncronicity is van alle 4 de minst interessante, net niet zo uplifting als D1 maar ook niet zo diep als Pianeep en Sign.

[hr]
Pianeep, de naam zegt het eigenlijk al. Pianeep is een diepe track met als hoofd thema een piano sample. De track begint met een pittige beat waardoor je eigenlijk niet verwacht dat je de resterende 8 minuten de diepte wordt ingezogen. De hele track door hoor je een dromerige piano en zweverige pads en synths die ervoor zorgen dat je echt in de track wordt gezogen. Door de pittige beat blijft het wel heel erg dansbaar en is dit een prima track voor de warm up dj’s onder ons.

[hr]
De laatste track van de EP, Sign, is de rustigste track van de release. Veel zweverige pads en synths maken dit ook tot een prima track voor de beginuurtjes van de avond.



Conclusie: Eindelijk weer een release die opvalt tussen al het electro en minimal geweld. Satoshi Fumi combineert oude sounds uit Detroit en Chigaco met nieuwe sounds en creëert daarmee zijn eigen kenmerkende warme geluid. Een geluid dat ik hopelijk nog veel mag horen in de toekomst.


Top
   
PostPosted: 28 Apr 2007, 03:14 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 10 Oct 2005, 22:34
Posts: 880
Location: Hoboken, Belgium
Deze ga ik zeker eens checken. Zijn release op Private Reality vond ik geweldig, en hopelijk is deze ook zo goed :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma