It is currently 23 Sep 2024, 14:27

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: 02 May 2007, 02:08 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Harmen[/align] Artiest: Brusca, Sam Perez & Dariush presents Dirty Trip
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/djdirtytrip[/url]
Titel: A. Foggy Soul
[color=black]Titel:[/color] B. Foggy Soul (Baunder Remix)
Label: Baroque Digital 009
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.baroquerecords.co.uk[/url]


[align=center]Foggy soul: een dirty trip door het muziekuniversum[/align]
Ik hoef natuurlijk niets meer te vertellen over het alom bekende Baroque recordings. Naast het “gewone” label is er ook een digital only label met de originele naam “Baroque digital” Op dit sublabel zal de 1e release uitkomen van het producers gezelschap Dirty trip.

Dirty trip bestaat uit DJ Travis en DJ Chube, 2 jonge talentvolle producers / DJ’s uit Italië die in 2006 in contact zijn gekomen met zoals ze zelf zeggen de “grandmasters” Sam Perez & Dariush. Foggy soul is hun allereerste release.

Het is niet de 1e keer dat de heren Brusca, Sam Perez & Dariush met elkaar hebben samen gewerkt. Hun 1e release was in 2004, Ghouls and ghosts genaamd. Daarnaast hebben Sam Perez & Dariush onder de alias Darsam een aantaal zeer goede platen gemaakt waaronder ‘Across The Ocean’, gereleased op Yoshitoshi recordings in 2005. Sam Perez en Brusca hebben recentelijk nog een remix gemaakt van ‘dPen – Hakuzen’. Een nieuwe collaboratie van deze door de wol geverfde producers met 2 nieuwe talentvolle producers, dat kan niet misgaan!

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/baroque.jpg[/img][/align]
Het eerste wat je denkt als je de Original mix hoort is op welk perron komt de trein aan en waar kan ik instappen. Niet alleen zit er al snel een flinke drive in de track ook zitten er wat subtiele achtergrondjes in de track verwerkt waardoor je het gevoel hebt op de trein aan het wachten bent en wanneer je eenmaal ingestapt bent neemt de trein je mee in de “dirty trip” van Foggy Soul. De track zit vol met geluiden, elke luistersessie hoor je wel weer wat nieuws. De basslijn en de kleine korte melodietjes zorgen ervoor dat er een flinke drive in de track zit. Hierdoor is het niet alleen een prettige track om naar te luisteren maar ook erg dansbaar. Het hoogtepunt van de treinreis zijn de 2 tussenstops. 2 geweldige breaks die voor ‘mayhem’ op de dansvloer zorgen. De 1e break bestaat voornamelijk uit dromerige gitaren, violen en een piano. Als de beat er weer in komt gaat de track weer verder met opbouwen naar de 2e break. Die break bestaat uit alleen maar zweverig violen. Redelijk trancey maar dat past prima bij deze track. De break is erg mooi en bouwt op naar de climax van de track. Bij de climax gaat het dan ook helemaal los. Een echte bom voor op de dansvloer.

[hr]
De Baunder remix is een stuk ingetogener dan het origineel. De track begint met een catchy basslijn en een vrij minimale percussieloop. Na verloop van tijd komen er meer geluiden bij en wordt de sfeer van de plaat wat dromeriger. Dit komt vooral door de zweverige melodie van de pads en synths die baunder gebruikt voor deze remix. Zo kabbelt de track lekker verder richting de break. De break bouwt en bouwt en je denkt echt nu gaat het helemaal los maar nee de track gaat gewoon heel droog verder met waar het was geëindigd voor de break. Dit is dan ook zeker geen track die je op peak time zult horen maar waarschijnlijk wel iets eerder op de avond.



Conclusie: Deze 9e release van Baroque digital is in mijn ogen één van de beste release van het label tot nu toe. De collaboratie van Brisca, Sam Perez & Dariush met Dirty Trip is zeer geslaagd. De original mix zal het zeker goed doen op de dansvloer en Baunder maakt met zijn ingetogen remix de release helemaal compleet.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma