It is currently 29 Sep 2024, 01:25

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 18 Jun 2007, 01:21 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Djeebie[/align]Artiest: Soul Tan feat. Zara
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.djsultan.com[/url]
Titel: A. Feng Shui Cafe
[color=black]Titel:[/color] B. Feng Shui Cafe (Etienne Ozborne Remix)
[color=black]Titel:[/color] C. Feng Shui Cafe (Melodic Mix)
[color=black]Titel:[/color] D. Feng Shui Cafe (Tribal Dub)
Label: Tao Recordings 012
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.taorecordings.com[/url]


[align=center]Ouderwetse Sultan sound met een enigszins misplaatste electro house remix[/align]

Tao Recordings is het geesteskindje van de Canadees Martin Villeneuve, beter bekend als MV. Tao is een goed voorbeeld van een label dat niet uitblinkt in kwantiteit, maar wel in kwaliteit. In 2003 opgericht is het label nu vier jaar later toe aan de twaalfde release. Met juweeltjes uit het verleden waaronder de Sultan remix van Astrid Suryanto’s “Holy Rainwater” richt Tao zich op allerhande stijlen, maar met name breaks, (progressive) house en tribal-achtige house. De eveneens in Canada gevestigde Sultan keert onder zijn Soul Tan alias terug op Tao met de track “Feng Shui Cafe”.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/tao.jpg[/img][/align]
Het origineel van “Feng Shui Cafe” is onmiskenbaar een Sultan product. Invloeden van tribal, een groovy bassline en het immer terugkerende gitaartje zijn allemaal onderdeel van deze goed geproduceerde track. De vocals van Zara versmelten net als andere vocale tracks of remixes uit het verleden van Sultan weer perfect met de muziek en worden samen een. “Feng Shui Cafe” is precies datgene waarin Sultan zich al jaren weet te bewijzen: een perfect opgebouwde, beetje dromerige house track met een Oosters tintje. Heerlijk!

[hr]
De Etienne Ozborne remix is een remix die qua stijl een beetje misplaatst voelt op deze release. Het kan zijn dat MV er bewust voor heeft gekozen ook een populaire electro house remix toe te voegen, maar of dat werkt vraag ik me af. Het is niet dat Ozborne een smakeloos aftreksel van het origineel heeft gemaakt, want de track zit goed in elkaar en is bovendien catchy en zal zeker de liefhebbers van Fine Taste maar ook Mashtronic kunnen bekoren. Het is meer dat het origineel, de Melodic mix en de Tribal dub qua stijl zo anders en onderling meer verwant zijn dat deze remix als het zwarte schaap van de familie zal worden gezien. Uiteraard niet als je van rauwe electro house basslijnen houdt en een energieke variant van het origineel wilt hebben.

[hr]
De Melodic Mix van “Feng Shui Cafe” kent in principe dezelfde arrangementen en sounds als het origineel met dit verschil dat er een piano aan is toegevoegd en de gitaar is weggehaald. Ook speelt de piano een andere melodie dan de gitaar uit het origineel. De Melodic mix geeft “Feng Shui Cafe” daarom een nog dromerige sfeer mee.

[hr]
De Tribal Dub is zoals te verwachten is door de remix titel een steviger en meer percussionele variant op het origineel. Ook de bassline is anders en een stuk energieker en rauwer. De vocals van Zara zijn er een stuk donkerder in geplaatst wat de sfeer van de track ten goede komt. Al met al geeft de Tribal Dub een stuk extra energie mee zonder eentonig te klinken en te vervallen in nodeloos tromgeroffel.



Conclusie: Ondanks de enigszins misplaatste Etienne Ozborne remix is dit een sterke release van MV’s Tao label. Liefhebbers van Sultan kunnen deze release dan ook zonder problemen aanschaffen aangezien het wederom een geslaagd staaltje productiewerk is in de stijl van Valentino – Flying (Sultan & The Greek Remix) of de al eerder genoemde Sultan Remix van Astrid Suryanto – Holy Rainwater.


Top
   
PostPosted: 23 Jun 2007, 15:00 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 10 Oct 2005, 22:34
Posts: 880
Location: Hoboken, Belgium
De Original mix en de Tribal Dub zijn uiterst aangename plaatjes :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma