It is currently 27 Sep 2024, 18:23

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 30 Jul 2007, 22:21 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Harmen[/align]Artiest: Pinkbox Special
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/derekphowell[/url] - [url]http://www.myspace.com/dithermusic[/url]
Titel: A. The Ballz (Original Mix)
[color=black]Titel:[/color] B. The Ballz (Medway Remix)
[color=black]Titel:[/color] C: The Ballz (Tommyboy Remix)
[color=black]Titel:[/color] D: The Ballz (Glenn Morrison & Human Adams Remix)
Label: Groovecollection Records Black 004
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.groovecollectionrecords.com[/url]


[align=center]Pinkbox Special heeft zeker “the ballz”: super mooie plaat met ijzersterke remixen[/align]
Als er iemand vraagt om geniale producers te noemen dan staat er bij mij in ieder geval 1 naam in de top 5, Derek Howell. Samen met goede vriend Peter Martin produceren ze onder de naam Pinkbox Special. Onder deze naam hebben ze al een aantal zeer goede platen uitgebracht en nu is het eindelijk tijd voor The Ballz.

De 1e keer dat ik The Ballz hoorde was in december 2006 tijdens Friendship in de Monza met de 16 Bit Lolita’s en Fountain. Vanaf dat moment kon ik niet wachten tot de release van het origineel (niet wetende dat er ook nog zulke goede remixen bij zouden komen) Ruim een half jaar later is het dan eindelijk zover. Hij is UIT! Als 4e release op het Groovecollection Black label. De release bestaat naast het origineel uit 3 remixen van Medway, Tommyboy en Glenn Morrison & Human Adams.
[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/groovecollectionblack.jpg[/img][/align]
Het origineel is een ontzettend mooie breaks plaat met een betoverende melancholische melodie. De track bouwt rustig op met strakke beats en zorgvuldig toegevoegde “layers” van geluiden. (De opbouw van de track is werkelijk subliem). Het eerste hoogtepunt komt bij de 1e break. Tijdens deze break zorgt een fijne piano melodie voor een rust moment net voordat de melodie er in knalt. Vanaf dat moment zit ik echt met kippenvel naar de track te luisteren. De melodie is zo mooi dat je niet anders kunt dan wegzweven. Ik zie mezelf al staan op een mooi wit strand. De zon komt op terwijl the ballz wordt gedraaid, puur genieten.

[hr]
Medway geeft zijn eigen draai aan The Ballz. Medway weet natuurlijk als geen ander hoe hij een track moet arrangeren en hoe hij een track zo vet mogelijk kan laten klinken. Medway heeft voor een krachtige mix gekozen die een stuk minder “lief” klinkt als het origineel. Het is vooral de bassline die de track behoorlijk wat power geeft. Daarnaast bevat de remix ook wat subtiele trancy lagen die er eigenlijk best goed bijpassen. Doordat het allemaal vrij subtiel gebeurd wordt het niet eentonig of kazig (integendeel) en blijft de track boeien. Tijdens de (zeer vette) break hoor je nog wat vlagen van het origineel terug maar verder blijft er niet veel over van het origineel. Uitstekende peak time knaller van Medway.

[hr]
Waar Medway de subtiele melodieuze kant is opgegaan kiest Tommyboy voor de diepte en iets meer rauwheid. De track begint met een vrij minimale rauwe beat en een bassline met wat tech house achtige invloeden. De track bouwt daarop voort met wat gefreakte samples tussendoor. De melodie uit het origineel vindt zijn weg terug in de break waar de track tijdelijk alle rauwe elementen verliest. Na de break is alles weer net zo rauw als voor de break. Al met al een geweldige remix die menig dansvloer zal veroveren.

[hr]
De Glenn Morrison & Human Adams Remix is een echte progressive trance track geworden. Een stevige kick met een vrij simpele bassline bepalen de sfeer van de track. Hierdoor vind ik de track vrij snel saai worden en moet ik mijzelf inhouden om niet te gaan skippen in de track. De break brengt daar helaas geen verandering in. Het is allemaal net iets te vlak waardoor het allemaal een beetje inkakt. Er gebeuren weinig spannende dingen tijden de 2 minuten durende break. Na die break blijft de track gewoon weg niet boeien.



Conclusie: Een hele vette release op GC black. Zowel het origineel als de Medway en Tommyboy remixen zijn top of the bill. Helaas valt de Glenn Morrison & Human Adams remix toch een beetje tegen. Verder is de release helemaal top en alle grote dj’s supporten de tracks. Van John Digweed tot Tiesto en van Oliver Moldan tot aan Hernan Cattaneo. Daarnaast laat Groovecollection Music nogmaals zien dat ze alleen gaan voor kwaliteitsreleases en daarmee leggen ze de lat niet alleen hoog voor hen zelf maar ook voor de producers. Een goede zaak lijkt mij!


[align=center][url=https://www.beatport.com/deeplink/335ce1c5f548075d281ab027471203f6b59fe542d89cbac94482bde169ac5752d2423592065d8c09759ea3ddb295982854e7f665f37ff18790d66a0a4660f0b74fce188b001a02f25dae5b333ee0c4a2][img]http://www.groovecollection.nl/forum/images/beatport.gif[/img][/url][/align]


Top
   
PostPosted: 03 Aug 2007, 01:35 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
Eindelijk wat extra aandacht voor een release op Beatport dmv een banner :D
Rechts in Top downloads trouwens ook Monkeybreak op 5

[url=http://imageshack.us][img]http://img470.imageshack.us/img470/5453/beatport282007vh0.jpg[/img][/url]

clickable

_________________
[url=http://www.groovecollectionrecords.com][img]http://www.groovecollection.nl/images/Messageboard/logoB2.png[/img][/url]


Top
   
PostPosted: 05 Aug 2007, 08:30 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 02 Oct 2005, 12:35
Posts: 2670
Location: @ Home
De tommyboy remix vind ik echt heel erg super (Y)

_________________
Eenieder die vecht voor de toekomst, leeft er nu al in.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma