It is currently 29 Sep 2024, 20:15

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 27 Feb 2009, 01:12 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[right]Reviewer: Tomas Neil[/right]Artiest: John Digweed & Nick Muir
[color=#000000]Artiest:[/color] [url]http://www.johndigweed.com[/url] - [url]http://www.nickmuir.com[/url]
Titel: A. Aquatronic
[color=black]Titel:[/color] B. Aquatronic (Alan Fitzpatrick Remix)
Label: Bedrock Records 077
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.bedrock.org.uk/[/url]


[center]Donker, stevig & techy[/center]
Het Bedrock-label van grootmeester John Digweed heeft natuurlijk al lang geen introductie meer nodig. Legendarische releases zoals ‘Heaven Scent’, ‘Salvation On Slavery Sins’ en ‘Stoppage Time’ doen immers bij alle liefhebbers wel een belletje rinkelen. Maar door de neerwaartse spiraal waarin de ganse oldskool progressive house scene terechtkwam zette ook dit label een stapje terug. Zover zelfs dat er in 2007 bijna geen enkele release van hen te bespeuren was. Maar in 2008 ging het opnieuw de goede kant uit, al kwamen de meeste releases wel van de Israëlische producer Guy J.

Maar ditmaal is het opnieuw de beurt aan de oppergoeroe himself. Voor de 77e release verschijnt John Digweed immers opnieuw op het voorplan. Al wordt hij wel bijgestaan door zijn maatje Nick Muir, waarmee hij in het verleden al enkele keren muziekgeschiedenis schreef. Dat deden ze echter wel steeds onder hun Bedrock-alias, wat ze nu – opnieuw na ‘Gridlock’ – laten links liggen.

[center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/bedrock.jpg[/img][/center]
Op de A-kant van deze plaat vinden we de Original Mix van ‘Aquatronic’ terug, een track die al na enkele seconden duidelijk stevig klinkt. Een rollende bass wordt bijgestaan door techy bleeps en een opzwepende melodie. Hiermee laten Digweed en Muir duidelijk merken in welke zin de progressive sound geëvolueerd is: de minimal techno-invloed in deze track druipt er immers vanaf. Deze past dan ook perfect in het straatje van tracks als ‘Total Departure’ en ‘Grindhouse’.



De B-kant bevat dan weer de Alan Fitzpatrick Remix van dezelfde track. Deze Britse DJ en producer uit Southampton werd eind 2008 door DJ Mag én John Digweed getipt als één van de mensen om naar uit te kijken in 2009. Het mag dan ook geen wonder krijgen dat hij de kans kreeg om deze track te remixen. Alan Fitzpatrick is daarmee echter niet aan zijn proefstuk toe voor Bedrock. Eind 2008 werd zijn remix voor Misstress Barbara’s K10 immers al gereleased in het teken van de ‘Past, Present & Future’ reeks.

Met deze remix tovert hij een klein meesterwerkje uit zijn hoed. Zijn versie klinkt immers nog een stuk steviger dan het orgineel. Een diepe bass maakt van deze plaat immers een echte dansvloerbom waarvan de groove gewoon afspat. Wie hier op blijft stilstaan hoort waarschijnlijk thuis op een andere planeet. De melodie houdt de track voortdurend levendig waardoor het geheel geen seconde gaat vervelen. Na het beluisteren van deze remix is het dan ook wel duidelijk dat Digweed wist wat hij deed toen hij Fitzpatrick vroeg om voor eigen versie te zorgen.



Conclusie: Met deze ‘Aquatronic’ krijgen we een track voorgeschoteld die duidelijk in de lijn ligt van John Digweed’s recente DJ-sets: donker, stevig, techy maar toch melodisch. Het zijn allemaal kenmerken die we zowel in het origineel als de Alan Fitzpatrick Remix kunnen terugvinden. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de B-kant aangezien deze nòg steviger klinkt maar ook het orgineel zal waarschijnlijk heel wat mensen kunnen gaan bekoren én dansvloeren aller landen in beweging gaan brengen.


Top
   
PostPosted: 27 Feb 2009, 09:23 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 30 Apr 2006, 18:39
Posts: 690
Alan Fitzpatrick Remix... OMG!!!! :tune :tune

_________________
http://soundcloud.com/nigel_dj


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma