It is currently 23 Sep 2024, 13:27

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: 08 May 2007, 02:39 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Jasper[/align]Artiest: The Scrubz
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/74543597[/url]
Titel: A. Ready cat (Pete Lunn remix)
[color=black]Titel:[/color] B. That Feeling (Royal Sapien remix)
[color=black]Titel:[/color] C. That Feeling (Royal Sapien electro-free edit)
Label: Toes In The Sand Recordings 026
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.toesinthesandrecordings.com[/url]


[align=center]Meesterlijke melodische progressive breaks en een zomerse remix[/align]
Toes In The Sand blijft in een razend tempo geweldige tracks uitbrengen. Hun laatste single, het prachtige Sparkling Inspiration van Rasti Tkac, is amper een maand uit en hier zijn ze al met de volgende. Deze Ready Cat Remixed EP is een EP die, je raadt het al, ons remixes brengt van twee nummers van het Hongaarse duo The Scrubz die enkele maanden geleden al gereleased werden op Toes. ‘Ready Cat’ werd onder handen genomen door Pete Lunn, een DJ en producer uit de UK wiens producties zoals ‘Tea & Sympathy’ in de smaak vallen bij onder meer Sasha, Digweed en Dave Seaman. ‘That Feeling’ krijgt op zijn beurt twee bewerkingen door de New Yorker Royal Sapien. Ben Mautner, het brein achter Royal Sapien, draait al enkele jaren mee in de progressive en breaks scène, en staat momenteel in de spotlights met zijn ijzersterke Audio Tour volume 2 mix CD op Fade Records. Ook zijn remixes voor Funk Harmony Park’s ‘My Truth’ konden op veel bijval rekenen. Voor deze EP trakteert hij ons op een gewone remix en een heuse ‘electro-free edit’ voor de progressive puristen.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/toesinthesand.jpg[/img][/align]
De Pete Lunn remix van ‘Ready Cat’ heeft twee gezichten. De eerste minuten worden beheerst door een bouncey basslijn en metalige percussie, en door de energieke melodieën en vage echo’s van een mannelijke stem heeft deze remix zelfs wat weg van de sound van Underworld. Rond de derde minuut verandert het nummer echter abrupt van karakter wanneer de basslijn afzwakt wordt en zachte strings het zaakje overnemen en een uitgesproken melodisch karakter geven. Een subtiel zomers melodietje zet tijdens de break de toon voor de rest van het nummer: zwoel, zonnig en heerlijk groovy. De bouncey basslijn keert nog wel terug, maar door het overwicht van de melodieën en strings complementeert ze meer dan ze overheerst. Het nummer mindert dan even vaart, maar Pete Lunn kent zijn vak en laat aanstekelijke zomerse gevoel even later nog een keertje zijn uiterst effectief werk doen. Deze remix van ‘Ready Cat’ is een ideale zomerse plaat geworden met een stevig begin en een heerlijk zwoel en melodisch einde dat je gegarandeerd in tropische sferen brengt!

[hr]
De eerste remix van ‘That Feeling’ is de Royal Sapien remix, en fans van progressive breakbeats kunnen eindelijk nog eens hun hart ophalen met zijn bewerking. Releases in dit genre zijn tegenwoordig heel schaars geworden, maar wanneer ze sporadisch toch nog eens verschijnen zijn ze meestal wel een schot in de roos. En dat is ook hier, zoals te verwachten was van Royal Sapien, absoluut het geval. Het nummer start heel basic met rustige breakbeats en bijpassende percussie, en langzaam wordt laag na laag vakkundig toegevoegd zodat het nummer een melodische ondertoon krijgt. Na een tweetal minuten komt een diepe basslijn opzetten die de luisteraar op sleeptouw neemt doorheen de rest van deze prachtige, 10 minuten durende muzikale trip. De subtiele melodieën vloeien perfect over in elkaar terwijl de basslijn delicaat op en neer gaat, en het resultaat is een prachtige sound die niet moet onderdoen voor de beste producties van legendarische artiesten als Digital Witchcraft of Momu. Dan volgt een sfeervolle break waarna Royal Sapien genadeloos het roer omgooit en de zachte melodieën vervangt door agressieve en spacey stabs en een donkere basslijn. Dit diepe en sinistere contrast was ook al terug te vinden in zijn remix voor Funk Harmony Park, en dat succesrecept werpt ook hier zijn vruchten af. De duistere sfeer blijft de track beheersen tot aan het einde, en deze remix blinkt dan ook uit door zijn ingenieuze en meeslepende opbouw en indrukwekkende productiekwaliteit.

[hr]
Royal Sapien zorgt ook voor een tweede remix, en die draagt de welluidende titel ‘electro-free edit’. In de praktijk is deze edit bijna identiek aan de voorgaande Royal Sapien remix, maar dan zonder de harde en donkere sounds die daar in het tweede deel van het nummer overheersen. De eerste vijf minuten zijn volledig identiek in beide mixes, en tot zo ver zit alles dus goed. Na de break verwachtte ik, gezien de titel, meer van de prachtige melodische sound die in de eerdere remix plaats moest ruimen voor hardere sounds, maar jammer genoeg blijft die ook hier uit en valt deze edit wat stil in de laatste minuten. Een gemiste kans in mijn ogen, maar door de kortere duur is deze edit misschien beter geschikt voor de DJ’s onder ons.




Conclusie: Toes In The Sand heeft een aantrekkelijk remixpakket samengesteld voor deze release. De Pete Lunn remix van ‘Ready Cat’ is een heerlijk en intelligent zomers nummer dat zeker zijn weg naar de grote dj’s zal vinden, en Royal Sapien verwent met twee solide breaks mixes van ‘That Feeling’ de fans van het genre. De electro-free edit is in vergelijking met de enorm sterke remix misschien minder geslaagd, maar op zichzelf is het desalniettemin een uiterst genietbaar nummer. Het is dus weeral reikhalzend uitkijken naar de volgende Toes release!


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma