It is currently 27 Sep 2024, 16:19

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 25 Jun 2007, 01:58 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Jasper[/align]Artiest: 16 Bit Lolita’s
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.myspace.com/16bitlolitas[/url]
Titel: A. Good Voodoo
[color=black]Titel:[/color] B. Goodbye Pluto (Mix 1)
[color=black]Titel:[/color] C. Goodbye Pluto (Mix 2)
[color=black]Titel:[/color] D. Anonymous But Hypnotic
Label: Bits & Pieces Records 001


[align=center]De Lolita’s bewijzen nog maar eens hun grote klasse met 4 topplaten[/align]
Als de naam 16 Bit Lolita’s je niets zegt dan kom je ofwel van Mars, ofwel heb je de voorbije 5 jaar in een ondergesneeuwde iglo op de Noordpool geleefd. Het Nederlandse duo dat gevormd wordt door Adriaan Olieroock en Peter Kriek heeft in enkele jaren tijd namelijk een status verworven waar veel andere artiesten alleen maar van kunnen dromen. Alles wat ze aanraken met hun unieke en verfrissende sound lijkt wel in goud te veranderen, en ze kunnen zowat alle groten der Aarde tot hun fans rekenen. Hun succesvolle releases verschenen al op de grootste labels te wereld zoals Renaissance, Extrema, Hope, Shinichi en Deep Records, en ook als remixers zijn de Lolita’s erg gegeerd. Een greep uit het lijstje van artiesten die ze al geremixed hebben liegt er niet om: Sander Kleinenberg, Mashtronic, Matthew Dekay, Danny Howells en Girl Nobody.

Aad en Peter zijn buiten talentvolle producers ook nog erg goede DJ’s, en dat bracht hen al tot in exotische locaties als Japan, Brazilië, Mexico, Australië en Singapore. Na een eigen artiestenalbum ‘Bodywarmer’ was het hoog tijd voor een eigen label, en zo is Bits & Pieces geboren. Geen betere manier om een nieuw label meteen op de kaart te zetten dan met een 16 Bit Lolita’s productie, en omdat ze niet van half werk houden schotelen Aad en Peter ons meteen 4 tracks van eigen makelij voor.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/bitspieces.jpg[/img][/align]
De aftrap voor de eerste release op Bits & Pieces wordt gegeven met ‘Good Voodoo’, een track die al maandenlang furore maakt in de sets van de Lolita’s en lang één van de meest gezochte ID’s was. Iedereen was er meteen wild van en terecht, want ‘Good Voodoo’ is een aanstekelijk swingende en melodische houseplaat zoals alleen de 16 Bit Lolita’s ze kunnen maken. De kracht van het nummer ligt in de heerlijk groovende basslijn, de zonnige melodieën en de subtiele vocale snippers die een perfect zomers geheel vormen. Alsof dat nog niet genoeg was worden we halverwege getrakteerd op een zweverige break die een zwoele en exotische sfeer uitademt. Wanneer de groove weer komt opzetten is het hek helemaal van de dam en kan je niets anders doen dan je kont shaken en verlangen naar tropische vakantieoorden. ‘Good Voodoo’ heeft alles in huis om een dikke zomerhit te worden.

[hr]
Daarna is het de beurt aan de eerste versie van ‘Goodbye Pluto’. Die is de eerste minuten een stuk rauwer dan het swingende ‘Good Voodoo’, vooral dankzij de basslijn die meer richting electro gaat. Na een tweetal minuten begint diezelfde basslijn echter van hoog naar laag te gaan, en meteen krijgt ‘Goodbye Pluto’ dat typische groovy 16 Bit Lolita’s stempel. Melodieën borrelen op uit de achtergrond en nemen een hoofdrol in de zwoele break, waarin ze zelfs gezelschap krijgen van een streepje acid. Wanneer de zachte melodieën en de taaie basslijn na de break samenkomen passen ze perfect bij elkaar en vormen ze samen een funky en swingende houseplaat.

[hr]
‘Goodbye Pluto’ heeft ook een tweede versie die een stuk langer is dan de eerste, waardoor de opbouw een stuk trager is dan in de eerste versie. Ook hier is de basis een redelijk stugge electro basslijn in combinatie met hoge melodietjes die in de eerste minuten een soort van “Prydz meets 16 Bit Lolita’s” sfeer scheppen. De basslijn neemt afwisselend toe in kracht, en dat geeft deze versie een stevige punch die zeker op zijn plaats is. Halverwege het nummer slaat de sfeer echter subtiel om en trekken de dwarrelende melodieën en fijne strings alle aandacht naar zich toe in een heerlijke, bijna trancey break. Net zoals in de eerste versie van ‘Goodbye Pluto’ wordt ook hier na de break een combinatie tussen die vrolijke melodieën en de rauwe basslijn gemaakt. En ook deze keer klinkt die mix tussen contrasterende elementen overheerlijk, naar mijn smaak zelfs iets beter dan in Mix 1.

[hr]
Als afsluiter krijgen we ook nog ‘Anonymous But Hypnotic’ voorgeschoteld. Dit nummer is een stuk dieper en minder zomers dan de vorige tracks in deze release, en drijft voort op een – je raadt het al – hypnotische basslijn die niet helemaal diep maar ook niet helemaal funky is. Net op het moment wanneer het gebrek aan variatie saai dreigt te worden komt de lange break op de proppen waarin de basslijn steun krijgt van enkele melodieën die deze keer niet bepaald vrolijk of zomers te noemen zijn. Even is er een beetje rust wanneer de basslijn wat afzwakt, maar dat is slechts stilte voor de storm. Ze zwelt onweerstaanbaar terug aan en knalt al snel terug helemaal los. Alles behalve een slecht nummer, maar in vergelijking met de drie andere tracks is dit toch de minste plaat van deze release voor mij.



Conclusie: De 16 Bit Lolita’s laten met deze release meteen zien dat hun label Bits & Pieces grote ambities heeft. Je krijgt vier tracks van hun hand, en ze zijn zoals verwacht allemaal bijna even sterk. Uitschieters zijn vooral het onweerstaanbare ‘Good Voodoo’ en Mix 2 van ‘Goodbye Pluto’, twee rasechte zomerplaten in de typische en erg gewaardeerde Lolita’s stijl. Ook Mix 1 van ‘Goodbye Pluto’ is een aanrader, alleen ‘Anonymous But Hypnotic’ hinkt naar mijn mening een beetje achterop. Toch is dit een essentiële release voor dj’s die een zomergevoel in hun sets willen steken, of gewoon voor iedereen die eens lekker wil shaken op de beats van één van de beste producersduo’s die je op dit moment kan vinden.


Top
   
PostPosted: 26 Jun 2007, 23:58 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector
User avatar

Joined: 21 Jun 2005, 10:56
Posts: 1155
Location: Rotterdam
Hele vette release inderdaad!

Verder een top review Jasper, kan me helemaal vinden in je woorden en ook je mening :) Wat wel benadrukt moet worden is dat Mix 1 en Mix 2 totaal verschillend zijn en nauwelijks als 2 mixen van 1 zelfde nummer zijn te herkennen. Mix 2 ook absoluut mijn favoriet, maar dat na Good Voodoo... wat gaat die los in de clubs zeg! :o

Kan niet wachten op de tweede release! :p


Top
   
PostPosted: 27 Jun 2007, 10:27 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 22:47
Posts: 2263
Location: Utrecht
Die basslijn van good voodoo, op het soundsystem wat in de juicy lounge bar hangt :o :o
Die hele toko trilt gewoon :cool ;)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma