It is currently 27 Sep 2024, 16:19

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 30 Jul 2007, 22:11 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 02:31
Posts: 7763
Location: Behind this board
[align=right]Reviewer: Harmen[/align]Artiest: Oliver Moldan & Isma-Ae
[color=black]Artiest:[/color] [url]http://www.olivermoldan.de[/url] - [url]http://www.myspace.com/jeromejeeproductions[/url]
Titel: A. Five Five Zero (Original Mix)
[color=black]Titel:[/color] B. Five Five Zero (Kaiser Souzai Remix)
Label: Hope Recordings 069
[color=black]Label:[/color] [url]http://www.hoperecordings.com[/url]


[align=center]0% subtiliteit, 100% Effectiviteit[/align]
Voor de 69e release op Hope hebben Oliver Moldan & Isma-Ae zich in de studio opgesloten om uiteindelijk met Five Five Zero naar buiten te komen. Oliver Moldan zal bij veel groovecollectors wel bekend zijn. Oliver Moldan dankt zijn bekendheid vooral aan zijn legendarische sets in Tribehouse te Neuss. Als resident dj van de Tribehouse heeft hij daar de basis gelegd voor zijn huidige succes. Naast al het dj’en is hij de laatste 2 jaar flink bezig met het releasen van tracks waarvan het laatste jaar er echt een explosie van Oliver Moldan tracks en remixes zijn uitgekomen.

Isma-Ae is misschien een wat minder bekende naam maar ook deze Duitse producer heeft al een aardige staat van dienst. Jerome Isma-Ae produceert al sinds 1994 en hij heeft in 2001 zelfs op nummer 1 gestaan in de US-billboard dance charts met een remix van Push The Feeling On van The Nightcrawlers. Met 70 eigen producties en een ontelbaar aantal remixen zullen er maar weinig progressive dj’s zijn die geen plaat van hem thuis hebben liggen.

[align=center][img]http://forum.groovecollection.nl/images/reviews/hope.jpg[/img][/align]
Het origineel van Five Five Zero (FFZ) is uptempo track en begint met een stevige beat en een zware electro-acid bassline. Na verloop van tijd komen de stings erbij die voor de melodie zorgen. Ondertussen beukt de track vrolijk door. Een korte break zorgt voor een rustpuntje maar dat rustpuntje duur niet zo lang. Na de break komen er nog vrij heftige acid layers bij die voor wat extra pit zorgen. Zeker niet een track om vroeg op de avond te draaien meer een track om de laatste energie uit de dansvloer te trekken.

[hr]
De Kaiser Souzai remix is nog meer electro dan het orgineel maar is ook iets minder “agressief’. Er zitten wat meer speelse geluidjes in en die geven de track net iets meer “funk” dan het origineel. De track lijkt soms wel heel erg op “Booka Shade – in white rooms” maar dat vergeef ik Kaiser Souzai maar want hij weet wel wat hij doet met zijn remix. Gefreakte samples, funky basslines en de climax is net iets heftiger dan bij het origineel. Echt origineel en vernieuwend is het misschien allemaal niet maar effectief is het wel. Als je het echt niet meer weet als DJ dan draai je gewoon deze track en dan zit je voor even wel goed.



Conclusie: De 69e release op Hope is weer een echte kraker voor op de dansvloer. Heftige progressive-electro, subtiel is het absoluut niet, effectief scoort het echter wel 100%.


Top
   
PostPosted: 05 Aug 2007, 21:03 
Offline
GrooveCollector
GrooveCollector

Joined: 26 Mar 2006, 11:22
Posts: 305
i've been hearing this loads in parties lately, great track especially on a good sound system


Top
   
PostPosted: 13 Aug 2007, 12:54 
Offline
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: 07 Jun 2005, 23:50
Posts: 1747
Location: Amsterdam
Vind de Kaiser Souzai remix erg lekker :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Theme Created by HOLLYSMOKE
Theme updated to phpBB 3.1.3 by KamijouTouma